Több mint 20 éve foglalkozunk klímaberendezések forgalmazásával, telepítésével, javításával. Kínálatunkban megtalálhatóak a Magyarországon forgalmazott magasabb műszaki színvonalú és megbízható kereskedelmi, technikai és garanciális feltételeket nyújtó márkák gépei. Ezekkel a klímákkal tudjuk biztosítani az ügyfeleinknek a hosszú távú, problémamentes és energiatakarékos működést, esetleges meghibásodás esetén az alkatrész beszerzést és szakszerű javítást. Az általunk forgalmazott klímáknak garanciális szervizei is vagyunk, így a gépre, a beépített segédanyagokra és a munkára, tehát a teljes rendszerre mi vállaljuk a garanciát.

Forgalmazott márkák:

– Daikin
– Toshiba
– Gree
– Panasonic
– Mitsubishi
– Fujitsu
– Fisher
– Midea
– Samsung
– LG

Ingyenes klímafelmérést biztosítunk Hódmezővásárhely 25 km-es vonzáskörzetében. Az alábbi telefonszámon lehet időpontot egyeztetni Baranyiné Mariannal: 30/355-8271

A kisebb lakossági ablak és split (külön kültéri és beltéri egység) rendszerű gépektől a nagyobb teljesítményű irodai, kereskedelmi, technológiai, ipari célú mennyezeti, parapet, kazettás, gépeken át a légcsatornás gépekig, a teljes választékkal tudjuk kielégíteni ügyfeleink igényeit.

A klímaberendezések forgalmazásán kívül vállaljuk  a tőlünk vásárolt berendezések telepítését, javítását, beszabályozását, rendszeres és alkalmi karbantartását. Rendelkezünk a javításhoz szükséges minden eszközzel, szerszámokkal, folyamatosan frissített szaktudással és több évtizedes tapasztalattal.

A szervizautók fel vannak szerelve a javításokhoz szükséges mindenféle szerszámmal és alkatrésszel, így a javítások nagyobb részét a helyszínre érkezve azonnal a szerviz autókban lévő anyagokkal és szerszámokkal el tudjuk végezni. A fődarab cseréket és a nagyfelújításokat is rövid határidővel el tudjuk végezni, mivel az importőrökkel és márkaképviseletekkel hosszú távú jó kapcsolataink alakultak ki, ezért gyorsan be tudjuk szerezni a szükséges saját raktárunkon nem lévő alkatrészeket.

Ha klímát alulméretezik, ( leggyakoribb hiba ) akkor általában a beruházási költség alacsonyabb lesz, ami a megrendelő számára csábító lehet, viszont pont akkor nem fog megfelelően működni amikor a legnagyobb szükség van rá és az élettartama is rövidebb lesz a folyamatos túlterhelés miatt. Ez esetben még egy klíma vagy nagyobbra csere a megoldás. Ezáltal a végén akár a többszörösébe is kerülhet az újratelepítés miatt. Erre még hozzájön a megrendelő idegeskedése, felesleges időtöltése, esetleges pereskedés ahelyett hogy a berendezést használná.

Ha a rendszert túlméretezik annak ugyancsak a megrendelő pénztárcája látja kárát, hiszen feleslegesen fizet ki több pénzt egy nagyobb berendezésért ami nincs kihasználva.

klimak_paratlanitok18klimak_paratlanitok14klimak_paratlanitok09klimak_paratlanitok08klimak_paratlanitok06klimak_paratlanitok04klimak_paratlanitok24klimak_paratlanitok23klimak_paratlanitok22klimak_paratlanitok21klimak_paratlanitok20klimak_paratlanitok19klimak_paratlanitok17klimak_paratlanitok16klimak_paratlanitok15klimak_paratlanitok13klimak_paratlanitok12klimak_paratlanitok11klimak_paratlanitok10klimak_paratlanitok07klimak_paratlanitok05klimak_paratlanitok03klimak_paratlanitok02klimak_paratlanitok01klimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokklimak_paratlanitokdaikin_split_belteridaikin_split_belteri_02daikin_split_belteri_03fisher_split_belterifisher_split_belteri_02gree_split_belterigree_split_belteri_02toshiba_split_kulter

Klíma:

Klímakarbantartás elvégzése nagyon fontos része a használatnak, különben egészség és pénztárca károsító hatásokkal lehet számolni. A klíma nagy mennyiségű levegőt áramoltat keresztül a sűrű lamellás hőcserélőn keresztül ventilátora segítségével. Ez a levegő nagyon sok szennyezőanyagot tartalmaz, akár épületen belül, akár épületen kívül van. Ezek a szennyeződések egy része megtapad a szűrőkön, a hőcserélőkön, ventilátor lapátokon és gyakorlatilag a klíma minden alkatrészén. Ezek a lerakódott szennyeződések egy normál lakószobában általában csak porlerakódást okoznak, azonban ha egy légtérben van a klímával a konyha, a sütés/főzés miatt biológiai lerakódásokkal is lehet számolni. A klímában lévő vizes felületeken gombásodási, penészedési folyamatok indulhatnak be, jó szaporodási feltételeket biztosítanak a különböző baktériumoknak, vírusoknak, gombáknak.

Élelmiszer üzletben, vendéglátó helyeken, éttermekben az említett folyamatok nagyságrendekkel nagyobb mértékben jelentkeznek mint egy lakóházban. Az említett szennyeződések egészségkárosító hatásukon kívül jelentős elektromos fogyasztás növekedést is okoznak hiszen a szennyeződések csökkentik a hatásos hőcserélő felületet és a ventilátor szállító teljesítményét, ezáltal csökken a klíma hatásfoka is. Az említett káros hatásokon kívül gondot okozhat az is hogy a szennyeződésektől eldugul a kondenzvíz lefolyó csővezeték és a beltéri egységből fog folyni a kondenzvíz, ami leáztatja a falat, vagy ha a beltéri alatt van mondjuk egy elektromos készülék azt tönkre teheti. A karbantartás másik nagyon fontos szerepe a megfelelő működés ellenőrzése. Hűtőközeg hiányos működés vagy a ventilátorok lassabb fordulata hatására hatásfokcsökkenés lép fel ami egyéb meghibásodásokat is előidézhet. Elektromos átmeneti ellenállás növekedés a klíma elektromos rendszerében komoly következményekkel járhat, akár elektromos tűz okozója is lehet. A felsorolt problémák megelőzésére szükséges minden klíma berendezés karbantartásának elvégzése. A karbantartás során a lerakódott szennyeződéseket eltávolítjuk a felületeket fertőtlenítjük, az üzemszerű működést, hűtőközeg hiányt, ventilátorok fordulatát és légszállítását, vezérlések, szabályzások, távirányító működését, elektromos kötések állapotát ellenőrizzük.

A karbantartást átlagos lakóházakban és iroda helyiségekben évente egy alkalommal, míg nagyobb igénybevételnek kitett élelmiszer üzletek és vendéglátó helyeken legalább évente kétszer de vannak helyek ahol havonta el kell végezni. Az egyszeri vagy az első karbantartást érdemes tavasszal márciustól május közepéig elvégezni hogy az első meleg napon már használni lehessen a klímát. Másik jelentős szempont hogy így a költség is kevesebb és nem kell sokat várni a szerelőkre sem  hiszen május közepe után a szezonban már minden hűtős-klímás szakember erősen túl van terhelve munkával. Emiatt nehezebb az időpont egyeztetés és magasabbak a díjak is. Ha fűtésre is használják a klímát, akkor mindenképp szükséges a fűtési időszak előtt is egy karbantartást elvégezni.

 

Klíma vásárlás:

Mint általában minden vásárlásnál a klímánál is az ár arányban van a készülék minőségével, technikai tudásával, és élettartamával. Ha a vásárlásnál ezzel tisztában van a vevő és nem várja el a legolcsóbb elavult technikai színvonalú készüléktől azokat a paramétereket amit egy új fejlesztésű készülék tud, akkor sok kellemetlenségtől és felesleges pénzköltéstől kímélheti meg magát.